FETÖ’nün mevcut yapılanmasıyla ilgili 11 sanığa 15 yıla kadar hapis
Darbe girişiminin ardından 6’sı tutuklu 11 zanlı hakkında, Türkiye’de taban toplamak amacıyla elebaşı Fetullah Gülen’in talimatıyla oluşturulan FETÖ’nün taleple mevcut yapılanmasına ilişkin iddianame düzenlendi. 15 yıla kadar hapis cezası. Örgütün kullandığı şifrelerin yer aldığı iddianamede, yurt dışına çıkış için “yüzme kursuna kayıt”, örgütle birlikte harcanması planlanan para için “kurs ücreti” ifadesinin kullanıldığı kaydedildi. amacı yurtdışına çıkmak
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, örgüt lideri Fethullah Gülen’in, 15 Temmuz 2016 sonrası yaşanan gelişmeler ve örgüt yönetimindeki son dönemdeki tartışmalara karşı Türkiye’deki tabanını toplamak amacıyla hazırlandığı belirtildi. “Herkese bir peygamber, her koğuşa bir arkadaş.” “Ve dışarıdaki her aileye bir melek” sözü üzerine yeni bir yapılanmaya gittiği kaydedildi. Yapının altta Feda kümesi, üstte ise Kaçak, Fedai, İbn-i Erkam ve Yaşlılardan oluştuğu anlatılmıştır.
5 KAÇIŞ YOLU VAR
İddianamede, ağır ceza mahkemelerinde hüküm giyen ve karar katılaşana kadar denetim kararları uygulanan örgüt mensuplarına yurt dışına kaçma önceliği verildiği, 5 kaçış yolunun bulunduğu kaydedildi. Trakya Bölgesi’ndeki Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a kaçan örgüt mensubunun maliyeti 1700 ile 2500 avro arasında, Bodrum’dan en yakın Yunan adalarına sürat tekneleriyle kaçmanın maliyeti 3 bin avro, İzmir’den Yunan adalarına özel yatlarla kaçmanın bedeli 5 bin euro. İnsan kaçakçılarıyla işbirliği yapılarak Hatay üzerinden Suriye ve Artvin üzerinden Gürcistan’a kaçışların da olduğu belirtildi. Meriç Nehri ve Bodrum üzerinden hızlı hücum botlarıyla en çok kullanılan kaçış yolunun Yunanistan olduğu vurgulandı.
PARA GÖNDERME SÜRECİYLE BAĞLANTI KURMAYA ÇALIŞTILAR. İddianamede, FETÖ/PDY bağlantılı kişilerin örgüte yönelik operasyonlar sonucunda herhangi bir eylem planlarının bulunmadığı, örgüt mensuplarının bireysel hareket etmek yerine genel kanaate göre hareket etmesi gerektiği, örgüt üyeleri arasında her şeyin yoluna gireceği beklentisi yerini umutsuzluğa bıraktı. ve kaçak yollardan yurt dışına çıkmak için üs aradıkları söylendi. Cezaevinde bulunan örgüt üyelerinin ailelerine maddi destek sağlayarak moral ve motivasyonlarını artırmaya çalıştıkları sürecin anlatıldığı, aile içi anlaşmazlıkların analizi için Aile Danışmanlığı Birimi ve düşük ölçekli para transferi/EFT’nin bulunduğu iletişim yoluyla iletişim ve örgüt üyeleri arasında örgütsel iletişim için bankalar aracılığıyla benzeri “para gönderme” işlemleri. Örgütün bazı şifrelerinin de yer aldığı iddianamede, yurt dışına çıkmak için “yüzme kursuna kayıt”, “kurs ücreti” ifadesinin kullanıldığı açıklandı. “Yurt dışına çıkmak için harcanması planlanan para için kullanılır.
ÖRGÜT TUTSAKLARI VİRÜSÜ DİĞER MISIRLARA YAYMAYA ÇALIŞTI. Örgütün cezaevinde aldığı tedbirlere ilişkin de bilgi verilen iddianamede, tutukluların Covid-19 salgını sürecinde kendi koğuşlarından diğer koğuşlara malzeme atarak virüsü cezaevi geneline yaymaya çalıştıkları ve tutukluların cezaevi genelinde virüsü yaymaya çalıştıkları belirtildi. , bu hamlesiyle sosyal medya aracılığıyla kamuoyunda bir mağduriyet algısı oluşturdu. Cezaevi yönetimlerine baskı yapmayı, bu durumu yargılama sürecinde lehlerine kullanmayı ve ağır ağır Covid-19 tedavisi görmeleri halinde tedavi sonrası aileleriyle 3 ay izin hakkı elde etmeyi amaçladıkları iddia edildi. bakım. “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen 6’sı tutuklu 11 zanlı, önümüzdeki günlerde İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.